Tisdagen
den 2:a september var det dags för många Veteraner att träffas på Vin-
och Sprithistoriska museet.
Många var där, dom vanliga förstås, men också många nya ansikten.
(61 Veteraner + 16 gäster).
På museet var vi så många så det blev 3 grupper som lotsades igenom
vinets historia med början på Faraos tid.
Guiden berättar om vinstockar
På 1800-talet var vinet mycket dyrt och spriten mycket billig, men
skattesatser och storimport har gett oss dagens priser. Vi fick bl.a se
vintramparutrustning, gammal vinhandel, spritbutik (kunder fick ta med
egen dunk), buteljeringsmaskiner och en kryddorgel.
I kryddorgeln kunde man få fram (50?) olika spritkryddor, man pumpade,
gissade och sen kunde man se svaret.
Bosse Brännström har just
"smakat" på en krydda och kollar nu om han gissat rätt
Ett nytt ansikte: Susanne Carlsson
(Fujitsu-Siemens)
Sen bar det av till restaurangen, festvåningen Muhren (samma kvarter).
Här blev det drink och småprat innan det var dags för middag.
Till
middagen kom också en välkänd Veteran Knut Pettersson med gäst.
Strongt Knutte! |
|
Ett nytt ansikte: Karl Johan Fyrö
(bredvid sitter Maria Palm)
I högervarv: Kunnar Kulleskog, Gun
Hallstrand, Sven-Åke Jidenius, Jan Persson (stående), Göte Wiklund och
Ulf Viberg
|
Klubbens grundare Gunner
Christiansen bar detta märke på sin kavaj. Det verkar som om Calle
är inblandad på nåt sätt... |
Efter middagen blev det föredrag av Gösta Nordén, som skulle
prata över "Äldre tiders mat för moderna människor. Modern
mat för äldre människor". Men han pratade nog lite mer om
Stallmästargården, Tore Vretman, gamla tiders kök,
smörgåsnissar och husmanskost. |
|
|
|
|
|
Det här var kul tyckte Ingvar Bäckman
...
och det tyckte även
/Björn
2003-09-20
Fotografer: Björn Sölving och Sune Larsson
|
|